LOCATIE

Een plek vol contrast. Tussen oud en nieuw, haven en stad, volkswijk en makers district.

EEN PLEK DIE VERBINDT

Diepeveen ligt in Rotterdam-West, aan de voet van het Dakpark. Het vormt de entree van M4H, Rotterdams makers district, waar ontwerpers de toekomst uitvinden. Tegelijkertijd verbindt het de woonwijken Bospolder-Tussendijken, historisch Delfshaven en Schiemond.

VOORZIENINGEN

Vanaf Diepeveen fiets je in tien minuten naar de binnenstad. Maar ook rondom Diepeveen zijn belangrijke voorzieningen te vinden. Zoals scholen en kinderdagverblijven. Winkels, om je dagelijkse boodschappen te doen. Het Dakpark, om te sporten en ontspannen. En Historisch Delfshaven, waar je tal van café’s, restaurants, terrassen en een actieve molen vindt. Bovendien ben je met de tram, metro, bus en snelweg om de hoek, optimaal verbonden met je omgeving.

BEREIKBAARHEID PER AUTO

De verbinding tussen Diepeveen en de autosnelweg is goed. Je rijdt in tien minuten naar het Kleinpolderplein, om de A13 naar Den Haag en Amsterdam of de A20 richting Gouda te nemen. Ook rijd je binnen vijf minuten in de Maastunnel, richting Zuid en de A15.

METRO, TRAM, BUS

Vanaf Diepeveen ben je goed verbonden met het openbaar vervoer. In 3 minuten lopen sta je bij de tramhalte op de Spanjaardstraat, om tram 8 te nemen naar
het centrum en Rotterdam Centraal. In tien minuten loop je via het Dakpark naar Marconiplein, waar je kunt kiezen tussen verschillende tram- en metrolijnen.

WATERTAXI

Binnen vier minuten wandel je van Diepeveen naar watertaxi-opstapplaats
Schiemond/Delfshaven. Vanaf hier kun je via het water, op hoge snelheid, naar
vijftig steigerlocaties in Rotterdam en Schiedam reizen.

Dv Locatiekaart Hotspots 01 880

HOTSPOTS IN DE BUURT

Wat eten, drinken, kunst kijken of een balletje trappen: als je op Diepeveen woont, is vertier nooit ver weg. 

Dit zijn de hotspots

EEN STADSDEEL IN TRANSFORMATIE

In het gebied rondom de Diepeveenlocatie, staat veel te gebeuren. Zo zal Merwe-Vierhaven (M4H) ontwikkeld worden tot een nieuw en innovatief woon- en werkgebied. Op dit moment is het een biotoop voor start ups en kunstenaars. Als je door het gebied fietst, doe je de meest bijzondere ontdekkingen. Van de Floating Farm tot creatieve vrijplaatsen als Weelde, De Kroon en Keilewerf.

Aan de andere kant wordt Diepeveen omringd door Bospolder-Tussendijken, Historisch Delfshaven en Schiemond. Wijken met sterke sociale banden tussen bewoners en veel saamhorigheid. De gemeente werkt aan de voorzieningen in deze wijken, waardoor deze de komende jaren een upgrade krijgen. In dat contrast tussen makers district en volkswijk ligt een kans verscholen: Diepeveen als plek die creatieve geesten en buurtbewoners verbindt en van elkaar laat leren, en daarmee systemen doorbreekt.

GROEN

Wonen en werken aan het Dakpark: groen, gezond en plezierig

OPKOMEND

Een gebied in ontwikkeling, vol energie van jonge vernieuwers

VERBONDEN

Tram, metro, waterbus en snelweg om de hoek

DIVERS

Diepeveen verbindt wijken en brengt mensen en culturen samen