DUURZAAMHEID

Diepeveen wordt een bruisend, maar vooral ook groen stukje stad.

GROEN EN KLIMAAT ADAPTIEF

Tussen de woongebouwen op Diepeveen vind je straks meerdere boomrijke buitenruimtes. Dat is niet voor niets: in een groene omgeving voelen we ons prettig. Bovendien dragen bomen en planten bij aan een duurzame toekomst, waarin we moeten omgaan met hitte, droogte en zo nu en dan een heftige regenbui.

Dankzij het plan van Delva Landscape Architecture sluit Diepeveen naadloos aan op het Dakpark. Het park loopt min of meer door in Diepeveen. De vijf woongebouwen worden straks verbonden door de Woonhof en de Cour.

DE WOONHOF EN DE COUR

De Woonhof is een collectieve getrapte tuin tussen de nieuwbouwblokken, vol planten, bomen en aangename ontmoetingsplekjes in de schaduw. Overdag is dit gebied voor iedereen toegankelijk, 's avonds wordt het afgesloten en kunnen alleen de bewoners van Diepeveen er komen. Een niveau hoger ligt de gemeenschappelijke moestuin, waar je samen met je buren plantjes en groentes kunt laten groeien. Ook de Cour is een aangename groene ontmoetingsplek, met tal van bomen en planten die koelte en beschutting brengen.

Ook bovenóp Diepeveen is het groen: de daken van de nieuwbouw worden volledig begroeid met plantjes, die een voedingsbodem bieden voor vogels en bijen.

DUURZAAM VERWARMEN

De beste warmte is warmte die er al is. Warmte die bijvoorbeeld vrijkomt door verbranding van afval. Dit noemen we ook wel restwarmte. Het is zonde om hier niets mee te doen. De woningen op Diepeveen worden voorzien van duurzame restwarmte uit het Rotterdamse stadswarmtenet. In de zomer, als het erg warm is, wordt gebruik gemaakt van lokaal opgewekte koude via een koelinstallatie.

DUURZAAMHEID EN KLIMAAT

Diepeveen draagt bij aan de lokale biodiversiteit en de natuurwaarden met de groene Woonhof, de schaduwtuin en de groene daken. Ze zorgen voor verkoeling en voorkomen extreme hitte in de steeds warmer wordende zomers. Met het vele groen en de biodiversiteitswand op de Woonhof kunnen ook vogels en insecten terecht op Diepeveen. Met de aandacht voor natuurwaarden draagt Diepeveen bij aan de kwaliteit van de leefomgeving, bevordert het de sociale interactie in de omgeving en tempert het de temperatuur. Deze voorzieningen zorgen ook dat wateroverlast bij hevige regenbuien beperkt blijft. Een fijne, groene en natuurinclusieve plek die voorbereid is op het veranderende klimaat. Dat is Diepeveen.

MELD JE AAN

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op Diepeveen? Meld je aan.

Registreren